Kedvenc ünnepi növényeink

Ünnepi hangulatot szeretne varázsolni a lakásban? Ne hagyja ki a szobanövényeket sem. Mikulásvirágból, karácsonyi kaktuszból, begóniából is lehet asztaldíszt készíteni.

A pompás mikulásvirág

Az ünnepi hangulat sztárnövénye. Ahhoz, hogy minél tovább díszítsen, helyezzük a lakás legvilágosabb részére, 18-22 °C-os szobába. Ha a talaj felszíne száradni kezd, akkor alaposan öntözzük meg, a felesleges vizet a cserépalátétből mindig öntsük ki. Tápoldatos öntözéssel még tovább fokozhatjuk a „virágzást”. Ha nem sajnáljuk, hajtáscsúcsait adventi koszorú díszítésére is felhasználhatjuk.

 

Tucatnyi árnyalatú karácsonyi kaktusz

Néhány éve még csak a hagyományos ciklámen-piros párosban jutottunk bimbós karácsonyi kaktuszhoz, de manapság a fehértől a pirosig ezernyi árnyalatban válogathatunk a virágos példányok között. Ne tartsuk túl meleg helyen, mert gyorsan elvirágzik. Ha az ünnepi asztal díszeként szánjuk, csak rövid időre vigyük a meleg szobába.

 

Buja begóniák

Hosszan tartó és sokszínű virágaival a begóniák is méltó díszei az év végi ünnepeknek. A meleget szereti, de a száraz, központi fűtéses szobalevegőn könnyen elhullajtja leveleit, sőt a virágaikat is, ezért inkább ablakhoz közel tartsuk.

 

Illatos szobadíszek: vanília, mirtusz, kávé

Mi más jutna az eszünkbe ezekről a csodálatos illatokról, mint a karácsony? Nem mindenki tudja azonban, hogy a vanília növény egy liánszerű, kúszó orchideaféle. A vanília virágainak színe változatos: rózsaszín, narancs, pink, krémszínű, vagy zöldes-sárga is lehet. Szirmaikat csoportosan, hajnalban nyitják ki, és késő délután csukják őket vissza. Ha jól tartjuk, 6-8 héten keresztül virágzik.

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …