Ismertető a Jó Gazda januári számáról

Megjelent a Jó Gazda 2016-os januári száma!

Januárban ugyan még meglehetősen kevés gyakorlati tennivaló akad a kertben, de a gazdálkodók ilyenkor már készülnek a következő termelési szezonra, és a legfontosabb tennivalókat, illetve a hozzájuk szükséges anyagokat és eszközöket már most megtervezik és megkezdik a beszerzésüket is. A Jó Gazda idei első számában többek között a zöldségfélék tavaszi vetéséhez szükséges ismereteket foglalja össze a lap, ennek keretében részletesen taglalja a vetőmag legfontosabb tulajdonságait és azok ellenőrzésének menetét. Összefoglalja az egyes zöldségpalánták hőigényét, a fajtaválasztás szempontjait, tanácsokat ad a házikertben alkalmazható egyszerű vetésforgóra is.  A korai fejeskáposzta termesztési tulajdonságainak ismertetésével a növény számára fontos környezeti tényezőkre hívja fel a figyelmet.

A gyümölcstermesztők a fák téli metszésének elveivel ismerkedhetnek. Folytatódik a szőlőfajtákat bemutató sorozat, ebben a számban a vörösborszőlő-fajtákat mutatja be a lap szakírója.

A lap növényvédelmi rovatában összefoglalót olvashatnak a dísznövényeken 2015-ben tapasztalt betegségekről és kezelésük lehetőségeiről. A szántóföldi növénytermesztésben ilyenkor ugyan holtszezon uralkodik, de a vetőmag és vegyszerforgalmazó cégek ebben az időszakban tárják a termesztők elé a következő szezonra vonatkozó kínálatukat. A lap szintén beszámol ezekről a rendezvényekről, s a tudósításokból a gazdák is tájékoztatást szerezhetnek néhány olyan újdonságról, amelyek a jövő szezonban új fajtaként, illetve új készítményként segíthetik a gyakorlati munkájukat. Emellett a rendezvények szakmai előadói korunk egyik jellemző veszélytényezőjéről a légkör folyamatos felmelegedéséről és annak várható következményeiről is tajékoztatást adtak.

A virág- és díszkertészet iránt érdeklődők a télikertek építéséről és berendezésükről valamint a ciklámen és a csarab tulajdonságairól is olvashatnak rövid összefoglalókat. A lapban a hagyományokhoz híven megtalálható a 2016-os naptár is.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

[social][account icon=”facebook” ]https://www.facebook.com/jogazda.magazin[/account][/social]

About jogazda.com

Cikkajánló

Talajjavításnak indult, de aztán felülmúlta a várakozásainkat

PR CIKK Mennyi kén kell a növényeknek? Sokéves munkám után – most azt kell mondjam …