Bővül a hazai élelmiszerek jegyzéke

Élelmiszer-szemafor

2022 elejétől lépett életbe és működik az ún. Élelmiszer-szemafor számára létrehozott élelmiszer-nyilvántartási rendszer, amely a nálunk gyártott élelmiszeripari termékekről és azok eladási támogatásáról szolgáltat majd információkat.  A  https://registerpotravin.sk/ címen elérhető élelmiszer-jegyzék tájékoztató és egyben marketing eszköz is, amely a  nyilvántartott élelmiszerek  eladásának támogatása mellett a velük kapcsolatos élelmiszeripari cégeket is bemutatja.

Az élelmiszer-nyilvántartás tájékoztatást ad fogyasztóknak az élelmiszeripari vállalatokról és az általuk gyártott nyilvántartásba bejelentett élelmiszerekről az érvényes jogszabályok alapján. A nyilvántartási jegyzékbe az élelmiszeripari gyártók 2022. március 31-ig jelenthetik be a termékeiket.

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium ezzel összefüggésben felkérte a kamarákat és a szakszövetségeket, hogy a tagszervezeteikkel jelentkezzenek be az említett nyilvántartásba, egyúttal megszólította az üzletláncokat és további termelőket is, hogy vegyenek részt az önkéntes nyilvántartási-folyamatban, amelynek eredményeként termékeik megjelennek és elérhetők lesznek a hazai élelmiszerek jegyzékében. (sz-mpvr)

 

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …